RESULT

ASSALAMUALAIKUM

source: google image
Fuuh! Fuuhh! Dah bersarang blog ni. Banyak pula keturunan labah-labah, lipas dan seangkatan dengannya yang hidup dalam blog Nas. *cehh, padahal tak ada pun. over kemahin!* Act, lama tak menghupdate blog ni pasal tak ada mood. Lari ke mana entah mood berblogging yang dulunya tergila-gila sampai bermissing-missing (berindu-rinduan) bagai. Sekarang ni baru nak memujuk mood tu datang balik. Kalau nak menunggu je mood tu datang, memang lambat lagilah nampak gayanya!

Harini nak share pasal result. Result apa ya sayang?

Result periksalah.. Sudah nama pun pelajar, ya dok?

K k .. malas nak meghapu. Bukan korang suka baca pun. 

Result. Setakat ni, ada yang mengecewakan dan ada yang membanggakan. hehe .. kalau nak diikutkanlah, result KBSM setakat ni 'ok' lah.. sebab masih mencapai target walaupun tak boleh membanggakan langsung! 

Result Azhari erm.. (hanya mampu tersengih) Mostly, markah oklah.. cuma satu subjek ni je yang selalu kecundang. Tapi! Meningkatlah daripada Exam PPT aritu.. Subjek tu ialah nahu sorof yakni pelajaran berkaitan tentang tatabahasa arab lah.. lebih kurang camtulah. Nas tak minat bahasa arab. Nak faham jauh sekali. Kalau faham pun macam hujung-hujung kuku je.. haaa ..

Tadi baru dapat markah periksa Matematik. Setakat ni, markah subjek ni paling membanggakan. Bukan Meriya'kan ya. hehe.. alhamdulillah dapat A. syukur! Subjek paling Nas suka pula tu.. dapatlah menebus kekhilafan Nas masa exam PPT yang atas pagar dapat B. which means hampir C! And, sampai sekarang Nas tak boleh lupa betapa STTREESSSnya masa jawab matematik time PPT. rasa cam nak menyalahkan tut tut jer... haishh. Tapi tak apalah, Nas tak ada rezeki time tu. 

Sekarang, masih menunggu result subjek-subjek yang masih tak dapat lagi. Doakan kejayaan Nas sebab pesaing Nas ramai sangat! Dan! Tahun depan Nas menjadi candidates PT3 2016! so, Nas berharap dapat menjadi calon 11A+ untuk PT3 tahun depan.. ehehe... dapatlah merasa pakai button batch kan? hehe

Buat sahabat seblogger daripada samten dan pelajar samten, goodluck in your examination. Remember, this is not the ending! You still have something more to achieve next time. So, don't give up! You won't even know if Allah will give you the success in the next examination. So, if you give up now, you will regret. Who knows if you will success next time? And, maybe you try hard for the exam but you still not success, that mean there's something else that Allah want to give you. Rezeki Allah itu luas. Berserah dirilah kepada Allah selepas kita sudah berusaha kerana sesungguhnya Allah itu ialah perancang terbaik untuk kita.

source: google image