無料で ( Muryo de)

19:30:00

ASSALAMUALAIKUM

hai sayang-sayang semua! Sekali lagi blog ni menjadi sunyi sepi tanpa sebarang cerita baru yang ingin dikongsi oleh si pengarang yang banyak songeh ni. Nas tahu, korang mesti tak faham apa maksud 'Muryo de' ni. Act, maksudnya ialah KOSONG . Tapi tak tahulah betul ke tak sebab guna google translate je. hehe..

Perkataan 'Muryo de' ni nak menggambarkan fikiran Nas sepanjang cuti akhir tahun ni. Sebab apa? Sebab fikiran Nas ni macam tak ada pape. Tak tahu nak buat apa. Setiap hari buat benda yang sama. Bangun pagi buka laptop, Stop kejap, makan. Lepastu buka balik laptop. Stop lagi makan. And it's repeating sampai waktu tidur. Walaupun hakikatnya banyak benda yang boleh buat. Lagi-lagi belajar. Tapi.....

Baru-baru ni buka SAPS untuk tengok result. Tak sangka yang tindakan Nas ini membuatkan Nas kemurungan untuk beberapa hari..


Nas terfikir, Nak jawab apa nanti kat mak ayah? senyum je kot.. 




You Might Also Like

5 comments

  1. salam sis.
    alah, takyah la risau sgt k, keep on living and be happy k ?
    hahaha k la bye^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam.. hehe. thanks for the spirit. eceh! :D *entah betul ke x ayat ni? hehe*

      Delete
  2. takpe dik. Don't be sad. :)

    p/s: muryou maksudnya free in charge. rasanya guna 無, (mu) means nothingness lagi okay kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh.. yeke. pakcik google gagal memberi ilmu! hehe.. arigatou akak. ^^

      Delete

Popular Posts